Iguna

Iguna - het nieuwe plakband voor ontwerpingenieurs

De nieuwe acrylaatschuimtape voor constructieve verbindingen van TAPIR, met hagedisachtige eigenschappen.

TAPIR-Iguna-tape

In de afgelopen jaren heeft bionica de weg geëffend voor vele technische innovaties, de combinatie van natuur en technologie heeft ons ook geïnspireerd als een specialist in kleefstoffen.
Het resultaat is een constructietape met eigenschappen die vergelijkbaar zijn met reptielen zoals leguanen, kameleons of gekko's.

Acrylaatschuimtape voor ingenieurs

Lijmen wordt tegenwoordig vaak beschouwd als het nieuwe lassen. Met de speciale formule opent de Iguna-constructietape de poort voor de verbindingsmethode van de 21e eeuw en kan mechanische methoden zoals schroeven, lassen of solderen worden volledig vervangen.

Iguna is een van de sterkste foamtapes ter wereld en kan op vele gebieden worden gebruikt. De allrounder staat oog in oog met bekende marktleiders en biedt eigenschappen die alle mechanische verbindingsmethodes overtreffen.

Verbinden van verschillende materialen zoals glas, staal, aluminium, PC van polycarbonaat, acrylglas, ABS-kunststof, polyethyleen PE, polypropyleen PP en toepassing op gepoedercoate oppervlakken - met Iguna is het allemaal mogelijk.

De gemeenschappelijke eigenschappen van Iguna en reptielen

De mogelijkheden van verschillende dieren werden gebruikt als een model voor de uitstekende prestaties van de tape, die vele verschillende toepassingen en doelen behartigt. Hier is een kleine opsomming:

Zelfklevende kracht

Iguna-contructieve-tape

Kameleons bezitten een extreem sterke zuigkracht in hun tong voor het vangen van prooien, eenmaal geraakt wordt de prooi zo sterk vastgehouden dat hij niet kan ontsnappen. Bij juiste toepassing zorgt Iguna voor een sterke en langdurige hechting.


Oppervlakken

Leguanen kunnen veilig op elk soort oppervlak rennen, springen en vechten. Gekko's, met hun uitzonderlijke hechtingseigenschappen, kunnen zelfs ondersteboven op glazen ramen lopen. Met de juiste voorbereiding hecht Iguna zich op vrijwel elk oppervlak uitstekend.

Milieu

Afhankelijk van hun omgeving kunnen kameleons en sommige leguanen zich aanpassen aan de omstandigheden door hun kleuring aan te passen aan de omgeving.

Weersbestendigheid

Hagedissen zijn koudbloedige dieren, hun interne temperatuur varieert afhankelijk van de omgevingstemperatuur in de omgeving. Iguna kan worden toegepast in omgevingen van -30 ° C tot +220 ° C gedurende korte perioden

UV-bestendigheid

Iguna-HS-30-tape

Hagedissen kunnen zeer actief zijn in de zonneschijn en kunnen hun temperatuur reguleren. Iguna heeft een uitstekende UV-bestendigheid.

Leeftijd

Leguanen kunnen tot 80 jaar oud worden. Iguna is bestand tegen veroudering en geschikt voor langdurige verbindingen.

Water

Ondanks hun robuustheid zijn leguanen zeer goede zwemmers en zitten ze ook in hun element in water. Het is hetzelfde voor Iguna, zowel water- als vochtbestendig.

Iguna - aangepast aan uw behoeftenTAPIR-Iguna-reiniging-verwerking

Iguna kan ook aan uw individuele behoeften voldoen: pas Iguna aan om een perfecte match te zijn voor uw productieproces. Wij, als experts in constructieve verbindingen, innovatieve producten en oplossingen op maat, helpen u graag!
Standaard bieden we vier versies voor alle soorten toepassingen: verlijmen op materialen met lage oppervlakte-spanning, toepassingen met hogere thermische vereisten, als ook transparante tape of de klassieke versie - alles is mogelijk.
Bovendien kan Iguana op elke gewenste lengte en breedte voor speciale toepassingen worden gesneden of zelfs worden gestanst in allerlei vormen. 

Verzeker uw concurrentievoordeel door gebruik te maken van constructieve verbindingen als een zeer efficiënt en rendabel alternatief. Laten we uw processen samen optimaliseren voor nog meer efficiëntie.

Het Iguna-programma wordt afgerond met passend reinigingsmiddel, doekjes, schaar en primer.

Belangrijke informatie:Voor constructieve verbinding is kennis van deze techniek belangrijk, vraag ons altijd om advies!

Scroll to top