Dubbelzijdig klevende tape

Dubbelzijdige tape is een tape dat een plakzijde aan twee kanten heeft.

Dit is een perfecte oplossing om zichtbare, maar ook onzichtbare materialen met elkaar te verbinden. U kunt het bijvoorbeeld gebruiken om een foto aan de muur te hangen, zonder beschadigingen aan de muur. De dubbelzijdige tape kan ook gebruikt worden om ondervloeren vast te leggen of om een spiegel op te hangen. Dit zijn oplossingen waarbij er geen schroeven en boren meer gebruikt hoeven te worden. Dat wil toch iedereen? Een van de bekendste merknamen is de 3M VHB tape (wat staat voor Very High Bond simpel gezegt een hele sterke verbinding) Dit is een dubbelzijdige tape maar minstens net zo goed zijn de Acrylic (Acrylaat) foam tapes van TESA of Iguna het verschil zit hem vaak in de prijs en niet in de kwaliteit!

U wilt verschillende materialen direct en onzichtbaar met elkaar verbinden? Dan is een dubbelzijdig klevende tape de ideale oplossing! Lees meer

Tonen als Foto-tabel Lijst

Producten 1-50 van 135

Pagina
per pagina
Van hoog naar laag sorteren
Tonen als Foto-tabel Lijst

Producten 1-50 van 135

Pagina
per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Hoe werkt dubbelzijdig klevende tape?

Dubbelzijdig klevende tape bestaat doorgaans uit een drager met aan beide zijden een lijmlaag. Er zijn echter ook dubbelzijdig klevende tapes zonder drager. Om de tape op een rol te kunnen leveren zijn de plaklagen van een schutvel voorzien. Onze dubbelzijdig klevende tapes zijn er in alle soorten, maten en vormen. U kunt uw productieproces verbeteren met één van onze dubbelplakkende tapes.

De drager van een tape kan bestaan uit één van de volgende materialen: papier, pp, teflon, pet, aluminium, PU, kapton en schuim. Tapir kan voor u verschillende soorten lijmlagen combineren met verschillende type dragers. Neem vrijblijvend contact met ons op voor alle mogelijkheden.

De lijmlaag van de tape kan bestaan uit: Acrylaat, rubber, siliconen of een combinatie hiervan. Het schutvel kan in dikte variëren van 0.05 millimeter tot en met 6 millimeter. Tapir kan vrijwel alle soorten dubbelzijdige tape leveren.

Dubbelzijdig klevende tapes bij TAPIR

TAPIR heeft een breed assortiment aan dubbelzijdige tapes in huis. Welk type dubbelzijdige tape voor uw situatie het meest geschikt is hangt af van de ondergrond, de specifieke toepassing en de omstandigheid waaronder het gebruikt wordt. Tapir kan advies geven over de meest geschikte dubbelzijdige tape in uw situatie. Bekijk onze meest gebruikte tapes of neem contact op voor persoonlijk advies! Tapir Tapes kan alle tapes op maat maken waardoor het geschikt is voor vrijwel elk productieproces.

Hieronder hebben wij een overzicht geplaatst van onze meest gebruikte dubbelzijdig klevende tapes. Wilt u meer informatie over deze producten of zoekt u een dubbelzijdig klevende tape op maat? Neem dan contact met ons op.

Dubbelzijdige tape geschikt voor montage:

3M 9460 VHB dragerloos; 3M 9469 VHB dragerloos; 3M 5925 VHB Kernproduct3M 5952 VHB kernproduct; 3M 4611; 3M 4950P VHB tape Voor hoogenergetische materialen; 3M 4950F VHB tape voor hoogenergetische materiaal3M 4905 P/F VHB tape voor hoogtransparante materialen en 3M 4910 P/F hoogtransparante materialen

Dubbelzijdige Clicheé tape geschikt voor drukkerijen: 

3M E1020; 3M E1115; 3M E1015; 3M 1920H; 3M E1315H; 3M E1715H 3M E1915H.

Dubbelzijdige tape voor standbouw: 

3M 4008 schuimtape; 3M 4430; 3M 4611 VHB tape voor hoogenergetisch materiaal3M 9088-200P PET tape met dune drager; MacTac 1702/RK888; Tapir T95BA Tissue tape

Dubbelzijdige tape voor bouw & constructie: 

3M 4905 VHB tape; 3M 4956; 3M 9485 Transfer tape; 3M 9473; Tapir 39400 EPDM-rubber; Tapir 42799

ATG tapes:

3M 904 ATG tape; 3M 924 ATG tape; 3M 926; 3M 928 ATG tape permantent / non permanent; 3M 969; 3M 976; Iguna 801

Kleuren dubbelzijdige tape

Vaak krijgen wij de vragen zoals "hebben jullie ook dubbelzijdig tape zwart", dat hebben we zeker wel maar vanwege de verschillende natuurlijke grondstoffen is het vrijwel onmogelijk om uit verschillende productie runs 100% dezelfde kleur dubbelzijdig tape zwart te produceren.
Wanneer u een groot project heeft waar meerdere rollen dubbelzijdige tape in verwerkt worden en waarin de tape in het zicht komt te zitten adviseren wij om dit in een keer te kopen en geeft u dit aan bij u bestelling dan kunnen wij er rekening mee houden dat we de rollen uit dezelfde productie batch halen, op deze manier is de kans het grootst dat u rollen van dezelfde kleurtoon heeft.

TESA en 3M zijn al tijden bezig om tapes op basis van RAL kleuren te produceren tot op de dag van vandaag is het geen van deze partijen hierin geslaagd.

Hulpmiddelen

Tapir heeft verschillende hulpmiddelen in het assortiment om dubbelzijdig klevende tape te kunnen verwerken.

Meer weten?

Wilt u meer informatie over deze producten of zoekt u een dubbelzijdig klevende tape op maat? Neem dan contact met ons op.

Scroll to top