Lijmpistolen

Naast tape kunt u ook lijm gebruiken om twee onderdelen aan elkaar vast te zetten. Een van de voordelen van een lijmpistool is dat u heel gericht het kleefmateriaal kunt aanbrengen. Waar het met tape juist lastiger is om in een strook tape aan te brengen in een bocht, gaat dat met de smeltlijm in een lijmpistool juist eenvoudig. U trekt een lijn met het lijmpistool en vervolgens kunt u het andere onderdeel eraan vastkleven. Er zijn diverse lijmpistolen verkrijgbaar, zoals onder meer het 3M smeltlijmpistool voor ronde patronen.

Tonen als Foto-tabel Lijst Orderlist

5 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren
Tonen als Foto-tabel Lijst Orderlist

5 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Lijmpistool gebruiken

Een pistool voor lijm maakt het mogelijk om zogenaamde lijmstaven te verwerken. Door de vaste staaf smeltlijm te verhitten wordt het patroon vloeibaar. Vervolgens komt het aan de voorkant van het lijmpistool uit een opening, waarmee u gericht de gesmolten lijm kunt aanbrengen. Na het aanbrengen van de lijm, brengt u het te verlijmen onderdeel aan op de zojuist aangebrachte lijm. De lijm zal vervolgens uitharden. Hierdoor kleven de twee onderdelen uiteindelijk stevig aan elkaar. Vaak wordt de lijm aangebracht volgens een zigzag patroon, zodat het kleefoppervlak groter is dan wanneer een enkele lijn met het lijmpistool wordt aangebracht.

3M lijmpistool kopen?

Lijmpistolen van het merk 3M zijn populair onder allerlei gebruikers. 3M is een bekend merk op het gebied van middelen die het mogelijk maken om twee onderdelen aan elkaar te laten kleven. Naast de welbekende 3M tapes, brengen zij ook smeltlijmpistolen uit.

Lijmpatronen voor in het pistool

U kunt diverse patronen gebruiken voor uw lijmpistool. Wij hebben een compleet overzicht van alle smeltlijmen die wij verkopen. Let bij het kiezen van een lijmpatroon erop dat deze geschikt is voor het lijmpistool dat u heeft. Niet elk patroon is geschikt voor elk pistool. U kunt altijd bij onze specialisten navragen welk lijmpatroon geschikt is voor uw pistool.

Meer weten over lijmpistolen van Tapir?

Bent u benieuwd geworden wat de lijmpistolen van Tapir Tapes voor u kunnen betekenen? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.

Scroll to top