Tape primers

Er zijn kunststoffen en andere materialen waarop de meeste tapes niet goed blijft zitten. Polyethyleen (PE), polypropyleen (PP), Teflon, rubber en silicone zijn voorbeelden daarvan. Vaak spreken we dan over een lage oppervlakte-spanning of lage oppervlakte-energie. Een primer zorgt er nou juist voor dat dit de oppervlakte spanning vergroot, Hierdoor blijft de tape veel beter aan deze materialen hechten en is de verbinding aanzienlijk sterker.

Altijd al meer willen weten over Primers en toebehoren? Dan bent u aan het juiste adres. De tape & lijmspecialist van Nederland; Tapir Tapes, kan u altijd verder helpen. Wij verkopen de bekendste tape & lijmmerken, zoals: 3M, TESA en TAPIR. Mocht u meer willen weten over het gebruik van Primers en toebehoren, lees dan verder!

Tonen als Foto-tabel Lijst Orderlist

20 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren
Tonen als Foto-tabel Lijst Orderlist

20 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Wat is een tape primer?

Een primer lost het probleem op dat tapes niet goed kleven op materialen met een lage oppervlaktespanning. Vaak wordt dan gesproken over een te glad oppervlak. Primers voor tape zorgen voor een betere ondergrond voor de tape om aan te blijven kleven. Dankzij een tape primer kunt u uw gladde oppervlakte juist wél voorzien van tape die goed blijft kleven.

Wat is oppervlaktespanning?

Als u probeert om tape op kunststof of andere materialen probeert te plakken, dan kan het zijn dat deze niet goed blijft vastzitten. Dit komt veelal doordat de oppervlaktespanning van het materiaal laag is. U kunt zich het volgende bedenken: laat een druppel water op een houten plank vallen en de druppel zal zicht uitspreiden over het oppervlakte. De oppervlaktespanning is hier hoog: de druppel vloeit uit over het oppervlakte. Een tape zal op dit oppervlak goed blijven kleven. Bij materiaal met een lage oppervlaktespanning (bijvoorbeeld silicone), zal de druppel zich niet uitspreiden over het oppervlak. De lage oppervlaktespanning zorgt ervoor dat de druppel rond blijft. Het materiaal stoot het kleven van de tape als het ware af.

Deze simpele test met een druppel water geeft een indicatie van hoe goed tape zal blijven plakken. Blijft de druppel rond? Dan is de kans groot dat u er goed aan doet om een primer te gebruiken.

3M primer 94 kopen

3M is een van de bekendste merken als het gaat om tapes en lijmen. Naast de welbekende gele post-it notitiebriefjes, maakt 3M ook allerlei soorten tapes en primers voor tape. 3M primer 94 is de bekendste primer. Deze variant is geschikt voor veel oppervlaktes, zoals op PP, ABS, PMMA, PC en hard PVC. Dankzij de UV indicator in de 3M 94 Primer UV Universal is de aanwezigheid van de primer makkelijk te controleren. De korte droogtijd zorgt ervoor dat u de tape vrij snel kunt aanbrengen.

Meer weten over primers voor tape?

Bent u benieuwd geworden wat tape primers van Tapir Tapes voor u kunnen betekenen? Of zoekt u een primer voor een specifieke toepassing? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.

Scroll to top