Masking (schilders) tape

Schilderstape

Schilderstapes is één van de meest gebruikte tapes thuis, vrijwel iedereen heeft wel een met schilderstape te maken gehad. Er zijn diverse soorten, maten, kleur en elke tape heeft zijn eigen functionaliteit. Wij gaan hier meer vertellen over de toepassingen van masking tapes en wat wij adviseren per klus! Wil je meer weten over onze afplaktapes voor het schilderen? Neem dan contact op met onze specialisten en wij helpen u verder! Lees meer

Tonen als Foto-tabel Lijst Orderlist

8 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren
Tonen als Foto-tabel Lijst Orderlist

8 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Wat is schilderstape?

De meest algemene vorm van schilderstape is vaak de alom bekende lichtgele tape, die in diverse breedtes verkrijgbaar is. Het gebruik van de afplakband is erg simpel. U pakt de tape, plak het gedeelte dat u niet wilt verven af, en verft het overige gedeelte. Afplaktape heeft een papieren drager, waardoor het te gebruiken gedeelte snel af te scheuren is. Er zijn schilderstapes die je binnen 24 uur moet verwijderen, maar er zijn ook tapes die je tot 6 maanden kunt laten zitten voordat je deze moet verwijderen. Kijk of vraag daarom altijd goed hoe lang je de tape mag laten zitten bij de aanschaf van de schilderstape, zodat er geen verf- en/of lijmresten overblijven.

Zodra je met je schilderklus begint, is het goed om in te schatten welke breedte masking tape u nodig heeft. Er zijn bij Tapir Tapes diverse afmetingen beschikbaar. Daarnaast zijn er ook speciale schilderstapes voor buiten, schilderstapes voor hoeken en natuurlijk voor plinten.  Het laatste waar u rekening mee dient te houden, is de omgeving. Voor spuitcabines en drukkerijen, gebruikt u een schilderstape die tot mimaal 80 °C meekan. En indien nodig hebben wij de 3M 2836 masking tape die zelfs tot 140 °C temperatuursbestendig is! Voor normale huis, tuin en keukenklusjes, kunt u de 60 °C variant nemen. De 3M 2090 longmask masking tape is heel goed UV bestendig.

Schilderstape kopen bij Tapir

Zodra u aan de schilderklus wilt beginnen, kunt u terecht bij Tapir Tapes. Wij hebben een mooie sectie schilderstapes voor u geselecteerd in de webshop, die bovendien snel leverbaar zijn. Heeft u behoefte aan een afmeting die niet standaard is? Wij maken die tape precies in de breedte die u wenst.  Neem contact op met ons voor nog meer mogelijkheden of selecteer via de webshop uw gewenste schilderstape. Wij zorgen altijd voor een vlekkeloze levering en zorgen dat u snel kunt beginnen aan de verfklus in huis. Had u toch meer informatie gewild? Neem dan gerust contact op met onze tapespecialisten, dan helpen wij u verder!

Scroll to top