LED verlichting: Tape en folie voor een optimale lichtopbrengst | TAPIR

tapir led verlichting en armenturenDoor het lage energieverbruik en de lange levensduur heeft LED verlichting de toekomst. Nadelen zijn de slechte warmteafvoer en de geringere lichtopbrengst, maar daar heeft TAPIR een paar goede oplossingen voor in huis.

Tapes voor energiereductie

De levensduur van LED verlichting kan negatief beïnvloed worden door de slechte warmteafvoer van een LED. TAPIR heeft daarom verschillende soorten warmtegeleidende tapes van 3M in haar assortiment, die naast het bevestigen van een LED tegelijk de warmte afvoeren.

Bevestigen van lichtarmaturen en lichtbakken

Voor het bevestigen van LED lichtarmaturen en lichtbakken, zowel binnen als buiten, heeft TAPIR verschillende constructieve oplossingen. U kunt kiezen voor een permanente bevestiging in de vorm van een tape of lijm of een hersluitbare bevestiging door klikband.

Folies voor een optimale lichtopbrengst

Door middel van een speciale ‘spiegelfolie’ die aan de binnenkant van een armatuur wordt geplakt is het mogelijk om de lichtopbrengst van LED verlichting te sturen en te vergroten. Hierdoor wordt een lichtreflectie van maar liefst 99% verkregen. Vooral voor verlichtingsdesigners biedt dit ongekende mogelijkheden.

Specifieke producten bij TAPIR

Hieronder treft u de producten die TAPIR op het gebied van LED verlichting in haar assortiment heeft. Heeft u een vraag of zoekt u een specifiek product dat hier niet bijstaat, neem dan contact met ons op.

Dubbelzijdig klevende tapes
3M 9472 LE dragerloze transfer tape, dikte 0.13mm, met een goede warmtegeleiding.
3M 8940 dragerloze, sterk warmtegeleidende transfer tape.
3M 9473, 3M 9469 en 3M 9460, sterke constructieve VHB lijmstrip, met goede warmtegeleiding.

Enkelzijdig klevende folie
3M DF2000MA daglichtfilm, 99 % lichtreflectie. Verhoogd de lichtefficiency.

Scroll to top