TAPIR Sponsort Het solarteam uit Twente

Solar Team Twente is een team van 16 ambitieuze en ondernemende studenten van Saxion en Universiteit Twente, met maar één doel: het winnen van de World Solar Challenge 2013.

Tapir21Connect5

 Een race van meer dan 3000 kilometer van Darwin naar Adelaide dwars door de Australische outback, waarin uitsluitend auto’s meerijden die worden voortgedreven door zonne-energie. Om deze wedstrijd in oktober 2013 te winnen zetten de enthousiaste Twentse studenten anderhalf jaar hun studie opzij om zich volledig in te kunnen zetten voor het ontwerpen en bouwen van de beste zonneauto.


TAPIR21Connect4Een winnende zonneauto bouwen doet Solar Team Twente in samenwerking met een collectief van groot aantal partners afkomstig uit het bedrijfsleven, kennisinstellingen en de overheid. Hiermee is het één van de grootste studentenprojecten van Nederland. Ook in de media blijft Solar Team Twente niet onopgemerkt. Zo verscheen het team al in verschillende regionale en nationale kranten en was er afgelopen jaar zelfs een volledige RTL7 productie.


Logo Solar Team TwenteSolar Team Twente gaat samen met al haar partners opzoek naar een relatie waarin beide partijen elkaar versterken en het maximale uit de samenwerking kunnen halen. Door de probleemstelling systematisch te analyseren worden nieuwe kansen ontdekt en gericht geïnnoveerd, waardoor alle onderdelen in de zonneauto perfect op elkaar aansluiten.

Samen werken aan toptechnologie, dat is wat TAPIR en Solar Team Twente doen met als enige doel het neerzetten van een winnende opvallende rode zonneauto, krachtig in zijn eenvoud met high-tech subsystemen en materialen, die uitblinkt in het deelnemersveld.

w w w . t a p i r . n l