Lijmen en Kitten

Materialen kunnen op verschillende manieren met elkaar worden verbonden Thermisch: door te solderen of te lassen, Mechanisch: met bouten, schroeven, enz. of Chemisch: met behulp van lijmen.
Wanneer kies je dan voor een lijmverbinding? Lees meer

Tonen als Foto-tabel Lijst

43 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren
Tonen als Foto-tabel Lijst

43 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Lijmverbindingen hebben veel voordelen

Vaak is een lijmverbinding te prefereren boven een thermische of mechanische verbindingstechniek vanwege de verschillende voordelen: Met lijm kunnen verschillende materialen snel met elkaar worden verbonden, lijmverbindingen zorgen voor een gelijkmatige spanningsverdeling, de materiaalstructuur blijft intact, boorgaten zijn niet nodig, lijmverbindingen zijn flexibel, sterk en trillingsdempend, Lijm is licht, zodat lichtere constructies mogelijk zijn en lijmen dichten af, wat isoleert en corrosie voorkomt.

Lijmen bij TAPIR

Voor het beste resultaat is het belangrijk om de juiste lijm te kiezen, want elke lijm heeft zijn eigen specifieke eigenschappen. Bepalend bij de juiste keuze is; het materiaal dat u wilt verlijmen, De grootte en vorm van het te verlijmen oppervlak en de eisen waaraan de verbinding moet voldoen.

Een lastige keuze, waarbij u altijd kunt terugvallen op de kennis en ervaring van TAPIR. Wij denken graag met u mee bij de keuze voor de juiste lijm. Tapir heeft veel lijmsoorten in huis, waaronder:

  • 2-Componentenlijmen voor het verkrijgen van een hoge structurele sterkte.
  • Oplosmiddelenlijmen zijn zo genaamde "alleslevende lijmen" geschikt voor de meest uiteenlopende materialen bijvoorbeeld rubber, leer, vilt, kurk, keramiek, beton glas, textiel en vilt.
  • Smeltlijmen zijn voorals geschikt verschillende materiaal combinaties rubber met leer, glas, metalen enz.
  • Medische lijmen 
  • Lijmkitten zijn speciaal ontworpen voor de industriële markten naast hun verbindende eigenschappen zijn ze ook een krachtige alternatief voor het opvullen, afdichten, waterdicht maken en nog veel meer.

Wilt u meer weten over onze lijmen? Lees dan verder of neem contact met ons op.