Tweecomponentenlijmen

Wilt u moeilijk te verbinden materialen met elkaar verlijmen?

Een twee componenten lijm maakt een verbinding die vaak sterker is en zwaardere belastingen kan weerstaan dan de verlijmde materialen afzonderlijk!
Twee componenten lijmen worden gebruikt om metalen zoals aluminium, koper, messing en staal te verlijmen en om tal van kunststoffen zoals ABS, PC, PE, PMMA en PP structureel te verbinden. Lees meer

Tonen als Foto-tabel Lijst

14 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren
Tonen als Foto-tabel Lijst

14 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Hoge sterkte

Een hoge sterkte wordt ook verkregen op glas, keramiek, hout, rubber, metselwerk en vele andere substraten.
Twee componenten lijmen zijn daarom heel geschikt voor de meest veeleisende toepassingen in de transportsector, de auto-industrie en de bouw.

Eigenschappen

Een 2 componentenlijm bestaat uit een lijmbasis en een verharder. De verharder kan een epoxy, een polyuretaan of een acrylaat zijn. De lijm kan met een spatel worden opgebracht, maar het is efficiënter om gebruik te maken van het EPX –systeem: een aanbrengpistool dat in één handeling doseert, mengt en aanbrengt.

Pas als de twee componenten met elkaar zijn vermengd gaat de lijm uitharden. Er ontstaat dan een duurzame, sterke en flexibele verbinding welke bestand is tegen extreme temperaturen, trillingen en millieu inloeden. Een ander groot voordel is dat deze lijn een hoge kruipweerstand heeft.

Naar welke eigenschappen u ook op zoek bent, er is altijd een tweecomponentenlijm te vinden die deze eigenschappen in zich verenigt. Vraag TAPIR naar de meest geschikte tweecomponentenlijm!

Twee componenten lijmen bij TAPIR

TAPIR heeft veel verschillende soorten tweecomponentenlijmen in haar assortiment: Harde lijmsoorten voor toepassingen met statische belasting en hoge afschuifsterkte, flexibele lijmsoorten voor dynamische en schokbelastingen maar ook taaie lijmsoorten die de voordelen van de andere twee soorten combineert

Hieronder treft u onze meest verkochte tweecomponentenlijmen.

Wilt u meer informatie over deze producten of zoekt u een andere lijm? Neem dan contact met ons op.

3M DP125 EPX 2-componentenlijm Epoxy lijm, grijs, patroon, inh. 50 ml
3M DP110 EPX 2-componentenlijm Epoxy lijm, transparant, patroon, inh. 50 ml
3M DP8005 EPX 2-componentenlijm Acrylaat lijm, geel, patroon, inh. 38ml
3M DP270 EPX 2-componentenlijm Epoxy lijm, zwart, patroon, inh. 50 ml
3M DP490 EPX 2-componentenlijm Epoxy lijm, versterkt, zwart, patroon, inh 50ml
3M DP110 EPX 2-componentenlijm Epoxy lijm, grijs, patroon, inh. 50 ml
3M DP190 EPX 2-componentenlijm Epoxy lijm, grijs, patroon, inh. 50 ml

2-componentenlijm wordt regelmatig ook afgekort als 2K lijm en dat is afgelijd vande Duitse benaming 2-Komponenten-Klebstoffen. (bron: https://nl.wikipedia.org/wiki/2-componentenlijm)