Tape reinigingsmiddelen

Reinigers voor tape

Tape heeft vele bruikbare toepassingen. Als je tape wilt aanbrengen op een vervuilde ondergrond, dan moet dit eerst worden schoongemaakt. Speciale reinigers maken het makkelijker om vuil en resten van tape te verwijderen. Er zijn diverse reinigers verkrijgbaar, zoals onder meer de 3M reiniger. Deze reiniger haalt de laatste resten van tape weg en zorgt voor een schoon oppervlakte om nieuwe tape op aan te brengen. lees dan verder! 

Tonen als Foto-tabel Lijst Orderlist

16 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren
Tonen als Foto-tabel Lijst Orderlist

16 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Tape verwijderen

Het verwijderen van tape kan een hardnekkige klusje zijn. Met name dubbelzijdig klevende tape verwijderen kan lastig zijn, omdat op twee oppervlaktes de tape resten verwijderd moeten worden, maar ook omdat de tape vaak wordt aangebracht voor een permanente verbinding, daarom zal de lijmlaag zich in het oppervlakte vast zetten als deze correct is aangebracht. In veel gevallen laat de bovenlaag (drager) van de tape wel los, maar blijft de lijmlaag van de tape (gedeeltelijk) plakken op het oppervlak. Een sopje is in de meeste gevallen niet voldoende om de resten te verwijderen. En een sopje laat altijd een residu na (die vaak een schoonmaakgeur achterlaat) wat weer verwijdert moet worden voordat een nieuwe tape aangebracht kan worden een oplossingsmiddel zoals isopropyl alcohol biedt dan een goede uitkomst.

Wat is tape reinigingsmiddel?

Reinigingsmiddelen en oplosmiddelen voor tape breken het laagje lijm van de tape af. De stoffen in de reiniger zorgen ervoor dat de taperesten in heel kleine deeltjes worden kapot gemaakt, zodat deze met een doek te verwijderen zijn. Het is vergelijkbaar met hoe zeep ervoor zorgt dat olie en water samen mengen. Het reinigingsmiddel doorbreekt de lijmlaag en maakt het daardoor mogelijk om de resten weg te halen. Wanneer er een dikkere tape verwijdert moet worden kunt u proberen om voorzichtig de restanten tape met een dun mesje in te snijden zodat het reinigingsmiddel dieper kan doordringen en zo makkelijker bij de kleeflaag zijn werk kan doen.

Oppervlakte schoonmaken

Om een tape goed te laten kleven is het verstandig om het oppervlak vooraf goed te reinigen. Een oppervlak zonder onregelmatigheden maakt het makkelijker om tape te laten kleven, omdat de kleefkracht dan beter over het oppervlak verdeeld wordt. Tape reinigingsmiddel zoals de isopropyl alcohol is geschikt om veel ondergronden voor tape te ontvetten en om onregelmatigheden, zoals vet en kruimels, weg te nemen. Oppervlaktereinigers voor tape zijn verkrijgbaar in vloeibare vorm, maar ook in doekjes.

Verwerkingsvoorschriften

Voor het juist verwerken van tape hebben wij voor u verwerkingsinstructies gemaakt.

Uw tape plakt niet op het oppervlak?

Heeft u het oppervlak waar de tape op geplaatst wordt goed gereinigd, maar blijft de tape nog niet goed kleven? U bent dan mogelijk gebaat bij het gebruik van een tape primer. Primers zorgen ervoor dat een oppervlakte dat niet geschikt is voor tape, wél geschikt worden voor het gebruik van tape.

Meer weten over tape reinigers?

Bent u benieuwd geworden wat de reinigingsmiddelen voor tape van Tapir Tapes voor u kunnen betekenen? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.

Scroll to top