Oplosmiddelenlijmen

tapir oplosmiddellijmenOplosmiddelenlijmen, we gebruiken het dagelijks!

Voorbeelden zijn bandenplaklijm, houtlijm, papierlijm, behangplaksel, etikettenlijm, textiellijm en bitumenlijm. Kenmerkend is dat de lijm voor en na het opbrengen een korte of langere tijd moet drogen.

Eigenschappen

Oplosmiddelenlijmen bestaan uit een oplosmiddel met een lijmstof. Wanneer de lijm wordt opgebracht, verdwijnt het oplosmiddel door verdamping of doordat het door de omgeving wordt opgenomen. De lijm komt dan vrij en brengt de lijmverbinding tot stand. Oplosmiddelenlijmen worden meestal op allebei de te verlijmen oppervlakten aangebracht. Als de delen na een korte ‘verdampingstijd’ tegen elkaar worden aangedrukt komt de lijmverbinding tot stand. Lees meer

Tonen als Foto-tabel Lijst

5 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren
Tonen als Foto-tabel Lijst

5 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Oplosmiddelenlijmen bij TAPIRtapir lijmspray 3m

Oplosmiddelenlijmen zijn ‘allesklevende’ lijmen. Zij verbinden de meest uiteenlopende materialen, zoals kunststof, rubber, leer, kurk, vilt, hout, karton, papier, glas, keramiek enz. Afhankelijk van de toepassing zijn deze lijmen in allerlei vormen verkrijgbaar: in bussen, tubes, flacons en als lijmspray.
Wij beschikken ook over lijmen, die water als oplosmiddel gebruiken. Een millieuverantwoord alternatief.

TAPIR heeft een groot assortiment aan industriële oplosmiddelenlijmen in huis. Bent u op zoek naar een speciale lijm of wilt u weten welke lijmsoort u het beste kunt gebruiken, neem dan contact met ons op.