Klittenband (Haak- en lusband)

Haak- en lusband bestaat uit twee zelfklevende polyolefinestroken.

Een component is voorzien van kleine haakjes, de andere van zachte, buigzame lusjes. De verbinding kan worden losgemaakt en zo vaak men wil opnieuw worden gesloten. Lees meer

Tonen als Foto-tabel Lijst

16 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren
Tonen als Foto-tabel Lijst

16 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Velcro is de grootste leverancier van klittenband in de wereld Velcro is een merknaam die afkomt van de combinatie Velours en Crochet wat betekent "lussen en haken". En haak en lus band is weer een vaak gehoord alternatief voor het woord klittenband lochisch want als je klittenband gebruikt dan verbind je het haak gedeelte met het lus gedeelte.

Je hebt klittenband in allerlei soorten en maten en voor verschillende toepassingen, klittenband is zeker ook geschikt om er standelen van te maken, in de standbouw en reclame, maar ook in recreatie voertuigen wordt vaak zelfklevend klittenband gebruikt om onderdelen vast te zetten. De lijmlaag van dit zelfklevend klitteband is er in verschillende types omdat er ook verschillende ondergronden zijn, afhankelijk van waar het wordt toegepast kunnen wij u daarin adviseren.

Double face klittenband heeft aan de ene kant een haak en aan de andere kant een lus, dit is met name handig voor het bundelen van kabels, slangen enz.

Verliest het klittenband, zijn kracht dan wil soms borstelen met een harde borstel de hechting weer wat verbeteren, maar het band komt dan wel aan het einde van zijn levensduur.

Scroll to top