Montagetape

Montagetapes zijn vervangers voor het traditionele boren en schroeven voor binnen en buiten.

Onze dubbelzijdig klevende tapes zijn speciaal gemaakt om in verschillende omgevingen te presteren en worden (indien gewenst) op maat gesneden voor projectspecifieke toepassingen. UV- en vochtbestendig. Lees meer

Tonen als Foto-tabel Lijst Orderlist

Producten 1-50 van 51

Pagina
per pagina
Van hoog naar laag sorteren
Tonen als Foto-tabel Lijst Orderlist

Producten 1-50 van 51

Pagina
per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Ingenieurs kiezen steeds vaker voor een tape

Dubbelzijdige tape wordt voornamelijk gebruikt om twee oppervlakken aan elkaar te plakken, waarbij vaak een voorwerp op een muur, carrosserie of iets dergelijks wordt gemonteerd.
Maar ook in onderdelen van machines en elektronica componenten worden montagetapes gebruikt vaak met specifieke eigenschappen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het weggeleiden van warmte om onderdelen niet te warm te laten worden.

Acrylic foam en VHB

De redenen waarom o.a. ingenieurs vaker voor een VHB tape in plaats van schroeven, bouten of moeren kiezen kan verschillend zijn;

  • Gewicht : de verbinding met tape (of lijm) is veel lichter dan een mechanische verbindingen
  • Kosten : materiaal kosten zijn veel lager
  • Tijd : de tijd waarin u tape aanbrengt en de materialen samenvoegt is veel sneller dan de traditionele mechanische verbindingstechnieken.
  • Arbeidskosten : doordat u sneller werkt zullen de arbeidskosten omlaag gaan.
  • Roest : er zal geen roest meer ontstaan rondom de plaatsen waar anders schroeven of bouten gebruikt zouden worden.
  • Demping : Tape voorkomt dat trillingen worden overgedragen (geluidsdemping)
  • Verschuiven en vervormen : waar voorheen bewegingsruimte kon ontstaan door het boren van te grote gaten kon het materiaal gaan verschuiven. Dit is bij een verbinding met tape niet meer aan de orde.
  • Vormgeving : Met tape kun je materialen onzichtbaar met elkaar verbinden. Het zien van bevestigingsmaterialen behoort tot de verleden tijd.

Verwerking

Normaal wordt één kleefzijde van de tape aan één oppervlak gefixeerd, terwijl het verwijderbare schutvel op zijn plaats wordt gelaten. Daarbij wordt de tape aan deze zijde nog beschermd.
Om het tweede onderdeel op de eerste te plakken trek je het schutvel los en plaats je het artikel voorzichtig op het nieuwe zichtbare kleefoppervlak daarbij moet een gelijkmatige druk wordt uitgeoefend om te zorgen dat het goed is vastgezet.
Dubbelzijdige montagetapes worden ook veel gebruikt in de kunstnijverheid en op displays en bij  tentoonstellingen. In automobieltoepassingen wordt dubbelzijdige montageband vaak gebruikt om sierlijsten, emblemen, ramen en spiegelbevestigingen permanent aan de carrosserie van het voertuig te bevestigen.

Drukkerijen

Ook voor het monteren van drukplaten op een Cliché worden montagetapes gebruikt. Speciaal voor deze industriële toepassing is de Cliché tape of ook wel Cushion Mount Tape ontwikkeld. Met dit product kunnen drukkers het drukproces aanzienlijk versnellen. De veerkrachtige verbinding is vaak bestand tegen trillingen, UV en weersinvloeden en heeft uitstekende verouderingseigenschappen.

Poedercoat

Veel ge-poedercoate materialen worden vaak nog mechanisch verbonden, dit omdat mensen nog niet bekend zijn met 3M 59 serie VHB tape. Op de pagina over poedercoat tape kunt u meer te weten komen over unieke tape.

Meer weten?

Bent u benieuwd geworden wat TAPIR montagetape voor u kan betekenen? Of zoekt u een tape voor een specifieke toepassing? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.

Scroll to top