Duct- Linnen- en Gaffer- tapes

Universeel bruikbare tape

Met zeer goed adhesievermogen op de meest uiteenlopende materialen.
Goede scheurvastheid en flexibiliteit voor gebruik op oneffen oppervlakken.

TAPIR heeft een uitzending gemaakt met het RTL4 programma "Durf te vragen" gepresenteerd door Ferry de Graaf.  Lees meer

Tonen als Foto-tabel Lijst Orderlist

14 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren
Tonen als Foto-tabel Lijst Orderlist

14 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Duct tape is een zelfklevend en waterdicht plakband op textielbasis.

Duct tape is olie- en waterbestendig en hierdoor zeer geschikt voor noodreparaties.
Het is praktisch in gebruik doordat het in de lengterichting erg sterk is, maar toch makkelijk af te scheuren in de breedterichting.
In een aflevering van het televisieprogramma MythBusters werd aangetoond dat het mogelijk is om van duct tape een brug van ongeveer 30 meter lang te maken, die in staat is om in ieder geval één mens te dragen.

Is het duck tape of duct tape of is het linnen tape?

Het ene verhaal is ontstaan omdat er buizen mee aan elkaar beversigt of afgeplakt worden het andere verhaal komt van dat het water eraf druipt als bij de veren van een eend (duck) en wat het in de basis in iedergeval is, is een kleeflaag met een drager uit linnen weefsel opgebouwd om zo een hoge scheursterte te bereiken.
Maar juist de manier waarmee deze draadjes in de backing zijn verwerkt maakt het ook meteen weer mogelijk om de tape met de hand af recht af te scheuren.

Wat de juiste oorsprong van de naam ook mag zijn, duct tape is onmisbaar in ieder huishouden en een zeer handige hulp bij verschillende (nood)reparaties

Veelzijdig

Niets zo veelzijdig als de duct tape. Je kunt deze tape vrijwel overal voor gebruiken. Je kunt er verpakkingen stevig mee vastplakken, je kunt ermee beschermen, afdichten, reparaties verrichten, iets monteren of waterdicht maken. Duct tape hecht zich aan verschillende oppervlakten: aan steen, beton, hout, metaal, kunststof en ga zo maar door. Het laat makkelijk los, zonder plakresten of kleefresten achter te laten. 
Het is meestal in de lengterichting bijzonder sterk, terwijl het zich in de breedterichting makkelijk laat afscheuren. Geen klusser of "doe-het-zelver" kan zonder duct tape van. Bestel nu je favoriete duct tapes voordelig bij TAPIR en zorg dat je voldoende voorraad hebt. Voor de voordelige prijs hoef je niet zonder te zitten.

Is Duct, Duck of Linnen tape hetzelfde als "Gaffa" tape?

Niet helemaal, in grote lijnen is de opbouw hetzelfde, het is ook met de hand scheurbaar erg sterk enz, het verschil zit hem in de coating die gebruikt wordt, Gaffe tape komt van het woord "Gaffer" iemand die in het theater, op het podium of studio verantwoordelijk is voor het licht en geluid/electra wordt ook vaak de gaffer genoemd.
Nichiban is een heel sterk en bekend merk in de Gaffa tape ze hebben voor deze tape een coating gebruikt die niet spiegeld en dat is op deze locaties natuurlijk een zeer welkomende uitvinding geweest.
Daarnaast hebben deze tapes een lijmlaag die schoonverwijderbaar is, gebruik je een duckt tape dan is de kans groot dat de kleeflaag achterblijft op de kabels en dat is in die wereld niet wenselijk. Een uitzondering hierop is de 3M 8979 Performance Plus Duct tape deze is tot 6 maanden na aanbrengen op de meeste ondergronden nog schoonverwijderbaar. Wij adviseren altijd eerst uitgebreid te testen!

De RK 720 heeft zo'n zelfde coating als ook op de Gaffa tape gebruikt wordt. (tot max 7 dagen schoonverwijderbaar )

Scroll to top