Bridgestone World Solar Challenge!

TAPIR Sponsort wederom Het solar team uit Twente

Red shift

Ook dit jaar dragen wij ons steentje weer voor het Solar Team Twente

Van 7 tot en met 15 oktober zal Solar Team Twente samen met de andere twee Nederlandse solarteams tijdens de Bridgestone World Solar Challenge dagelijks op NPO 1 te zien zijn in het programma ‘Oranje Boven, Down Under’. De NOS en de VPRO willen met dit programma de innovatiekracht van Nederland naar voren laten komen in de Bridgestone World Solar Challenge als nationaal evenement. Nederland heeft voorgaande jaren al een aantal maal gewonnen en in Australië is de slogan “Take On The Dutch” inmiddels trending geworden.


Bridgestone World Solar Challenge

Op 8 oktober 2017 start Solar Team Twente aan de start van de Bridgestone World Solar Challenge, dé prestigieuze race voor auto’s die rijden op zonne-energie. Samen met meer dan vijftig andere internationale deelnemers rijdt Solar Team Twente met de zonneauto 3000 kilometer dwars door de outback van Australië. De race kent vier verschillende klassen. Het Twentse solarteam doet mee met de Challenger Class, de Formule 1 klasse voor zonneauto’s.

Media aandacht Solar Team Twente

Solar Team Twente

Solar Team Twente bestaat uit negentien studenten van Saxion en Universiteit Twente. Zij maken hun droom waar: het winnen van de Bridgestone World Solar Challenge in oktober 2017. Naast de studenten bestaat Solar Team Twente uit het sterke netwerk van innovatieve partners. Samen wordt topsport beoefend en de snelste zonneauto ter wereld gebouwd


Logo Solar Team TwenteSolar Team Twente gaat samen met al haar partners opzoek naar een relatie waarin beide partijen elkaar versterken en het maximale uit de samenwerking kunnen halen. Door de probleemstelling systematisch te analyseren worden nieuwe kansen ontdekt en gericht geïnnoveerd, waardoor alle onderdelen in de zonneauto perfect op elkaar aansluiten.

Samen werken aan toptechnologie, dat is wat TAPIR en Solar Team Twente doen met als enige doel het neerzetten van een winnende opvallende rode zonneauto, krachtig in zijn eenvoud met high-tech subsystemen en materialen, die uitblinkt in het deelnemersveld.

w w w . t a p i r . n l

Scroll to top